Personlige dåbsgaver

Personlige dåbsgaver er oplagte at forære til dåbsbarnet, hvis I har en tæt relation. En personlig gave til barnedåb er således typisk brugt af forældre og bedsteforældre, den der er gudmor og de der står fadder.

Der findes flere forskellige typer personlige dåbsgaver. Både af den hjemmelavede slags og barnedåbsgaver, som på anden måde er unikke. Uanset om du foretrækker den ene eller anden slags, præsenterer vi dig her for en række ideer til en personlig barnedåbsgave, som den lille ny og forældrene kan glædes over. Både nu og når barnet bliver ældre.

Hjemmelavede personlige dåbsgaver

Hvis du er kreativ eller ferm med nål og tråd, kan du kaste dig ud i en af nedenstående hjemmelavede personlige dåbsgaver.

  • Klokkestreng. Måske kender du klokkestrengene fra din egen barndom og måske fik du endda selv en, da du blev døbt. Klokkestrenge har i mange år været meget populære hjemmelavede og personlige dåbsgaver - især i den ældre generation. Der findes flere forskellige broderisæt, som indeholder alt det, der skal bruges til en personlig dåbsgave af denne slags lige her.
  • Stofjulekalender. En julekalender, som kan blive en fast del af den lilles barndom og tages frem år efter år, er en god personlig dåbsgave. For eksempel i form af den broderede eller syede slags med 24 ringe, der kan bindes gaver fast i. Du kan finde mange hyggelige kits til hjemmelavede julekalendere online her.
  • Malerier og tegninger. Er du god til at tegne eller male, kan du lave en personlig gave til barnedåben, der kan pynte på børneværelset. Måske kan du male en fødselstavle og tilføje barnets fødselsdata. Du kan også lave en fin og farverig tegning af sjove dyr og sætte den i ramme – eller et portræt af den nyfødte, hvis du er god til at lave dette. Du finder alt det du skal bruge her.

Personlig barnedåbsgave med navn

Er du derimod ikke selv særligt kreativ, kan du sagtens finde søde personlige dåbsgaver alligevel i form af forskellige ting med navn. Disse gaver er oplagte, fordi det jo netop er til barnedåben, at den lille officielt får sit navn – og en gave med navn er i sig selv personlig.

  • Julesok med navn. En personlig barnedåbsgave der kan findes frem hvert år og være med til at skabe gode barndomsminder er en sød gave til den store dag. Find flere forskellige her.
  • Kunsttryk til børneværelset. Giv en personlig dåbsgave i form af et kunsttryk med barnets navn og en lille hilsen. Læs mere her.
  • Babyudstyr med navn. Der findes mange forskellige ting til baby, som kan fås med navn: Hagesmække, stofbleer, sengesæt, sutter og meget andet. Du kan finde et stort udvalg her.
  • Fødselstavle. Du kan også finde en personlig dåbsgave i form af en fødselstavle. De fås i flere forskellige designs, men typisk er der tale om en plakat, hvor barnets navn, fødselsdato, længde, vægt, fødselstidspunkt og fødested er påtrykt. Find flere slags her.

Personlige dåbsgaver med indgravering

En barnedåbsgave bliver næppe mere personlig, end når den har barnets navn indgraveret. Der findes mange fine personlige barnedåbsgaver med indgravering og du kan se dem alle på siden dåbsgaver med navn.

De mest populære er dog følgende.

  • Dåbsflag. Et dåbsflag er en meget benyttet personlig dåbsgave. Den har nemlig barnets navn, fødselsdato, dåbsdato, vægt, længde og fødselstidspunkt indgraveret på flagets fod. Samtidig er denne personlige barnedåbsgave ganske praktisk, fordi flaget kan komme på bordet hver gang, der fejres endnu en fødselsdag. Find dåbsflag her.
  • Bestik i rustfrit stål. Denne personlige dåbsgave er på ønskelisten hos mange, fordi gaven er både smart og sød på en gang. Bestiksæt fås i mange forskellige designs og du finder et stort udvalg her.
  • Kay Bojesen dyr med navn. De populære dyr fra Kay Bojesen kan også få barnets navn indgraveret og de både tidløse og moderne figurer er derfor også en meget brugt personlig dåbsgave. Find dem her.

Andre personlige dåbsgaver

Har du endnu ikke fundet en perfekt personlig gave til barnedåb? Så kan du måske bruge en af nedenstående ekstraforslag.

Du kan også finde ideer til personlige dåbsgaver i vores andre artikler, som du kan klikke dig videre til ved hjælp af menuen eller du se om nogle af disse dåbsgaver falder i din smag.