Dåbsgaver i sølv

Det skinnende sølv er ikke bare smukt i sig selv. Dåbsgaver i sølv er også eksklusive - og kan være personlige, hvis der samtidig indgraveres navn på genstanden eller smykket.

Barnedåbsgaver i sølv og sølvplet er derfor meget brugte, når dåben skal stå og de mest populære af slagsen præsenterer vi dig for i denne artikel.

Dåbsgaver i sølv til piger og drenge

  • Et smykkeskrin. En fin dåbsgave i sølv, som kan følge dåbsbarnet fra barndommen og helt ind i voksenlivet. De fleste smykkeskrin er foret med blødt stof, som er med til at passe på de fine smykker, som måske også ligger blandt de øvrige dåbsgaver i sølv på gavebordet. Find flere smykkeskrin her.
  • Smykker. Dåbsgaver i sølv i form af smykker er også oplagte at pakke ind og forære den lille ny. Der fås mange forskellige slags – lige fra navnehalskæder og forbogstaver til stjernetegn og hjertesmykker. Find et stort udvalg her.
  • Sølvbestik. Meget børnebestik er af rustfrit stål, men du kan også købe børnebestik i sølv i barnedåbsgave. Det finder du her. Det kan dog være en god idé at overveje et blankt sæt børneservice i stål i stedet. Dette kan nemlig vaskes i opvaskemaskinen og kræver ingen særlig pleje. Du finder et stor udvalg af smukt service i stål lige her.
  • Sølvservice. Tallerkener og kopper af sølv er smukke og kan holde hele livet. Du finder både børneservice i sølv og børneservice i sølvplet. Du kan også – som med bestikket – vælge børneservice af stål i stedet.
  • Sparebøsse. Her er også tale om en sød dåbsgave i sølv og der er masser af forskellige, smukke modeller. Lige fra de kendte figurer fra tv og eventyr til bamser og køretøjer. Find en masse sparebøsser her.

Find flere gide ideer til dåbsgaven her.

Forskellen på sølv og sølvplet

Når man taler om dåbsgaver i sølv, menes der som regel 925 Sterling sølv - eller med andre ord genstande eller smykker som er fremstillet af 92,5% rent sølv. De sidste 7,5% består af et andet mere holdbart materiale – oftest kobber. 100% sølv er nemlig for blødt til smykker og brugsgenstande.

Dåbsgaver i sølvplet er derimod smykker eller genstande, der er fremstillet af et andet materiale som rustfrit stål og efterfølgende forsølvet i form af en overfladebehandling, der indeholder sølv. Med tiden slides sølvet af, og dette ses især på bestik og smykker. Er der derimod tale om en pyntegenstand som sjældent er i hænderne eller en pudses, vil sølvplet dog holde længe.

Sådan passer du godt på dine barnedåbsgaver i sølv

Sølv kan med tiden få mørke skygger eller pletter, i takt med at materialet påvirkes af ilten i atmosfæren samt snavs og fedt fra både små og store fingre.

De fleste dåbsgaver i sølv er i sig selv oftest pyntegenstande og vedligeholdet heraf vil derfor være minimalt. Dermed kan sparebøssen, dåbsrøret, tandæsken eller smykkeskrinet blot tørres over med en blød klud, når genstanden trænger. Af og til kan du også polere gaven op med et sølvpudsemiddel, hvis du gerne vil have genstanden til at skinne ekstra klart.

Smykker der jævnligt er i brug, kan derimod have brug for en smule ekstra rensning. Er der tale om smykker uden perler og ædelsten, klares dette nemt ved at brede et stykke sølvpapir ud i bunden af et ildfast fad, strø en smule groft salt udover og placere de pågældende dåbsgaver i sølv ovenpå. Derefter hældes der kogende vand over – hvorefter en ufarlig kemisk reaktion mellem sølvpapir, salt og sølvet selv vil få overfladesnavs til på magisk vis at forsvinde.

På samme måde kan barnedåbsgaver i sølv i form af bestik og service også renses.

Husk at tørre smykkerne af med en blød klud efterfølgende.