Anderledes dåbsgaver

Vil du gerne finde på en mere unik barnedåbsgave end de andre ideer, vi har her på siden? Så er vores forslag til anderledes dåbsgaver helt sikkert et kig værd.

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil finde på en anderledes dåbsgave. Måske vil du gerne give barnet noget helt specielt, fordi barnet også er helt specielt?

Det kan også være, du bare godt kan lide lidt mere opfindsomhed, når du køber gaver generelt. Eller at du gerne vil finde anderledes dåbsgaver for at være sikker på, at forældrene ikke allerede har et eksemplar af den pågældende barnedåbsgave i forvejen.

Måske kan du også lide den overraskelse, som en anderledes dåbsgave udgør? Uanset hvad finder du en række gode forslag til anderledes dåbsgaver her.

Giv et gavekort til en fotograf i anderledes dåbsgave

Hvis du gerne vil give barnet og forældrene en anderledes dåbsgave, kan du vælge et gavekort til en professionel fotograf. Enten blot som en engangsgave, hvor forældrene kan få taget fint portræt af barnet – eller som et løbende gavekort. For eksempel til en fotografering en gang om året til barnets fødselsdag i en årrække.

Det skaber en helt unik og ensartet dokumentation over barnets udvikling og opvækst og en anderledes dåbsgave af denne slags vil uden tvivl blive værdsat.

Barnets eget træ i dåbsgave

Bor forældrene i hus med en have, kan du give dåbsbarnet sit eget træ i gave. Man kan næsten ikke forestille sig noget smukkere end anderledes dåbsgaver af denne slags.

Ikke nok med at et træ er en gave til klimaet – det er også en smuk tanke at kunne se barnet og træet vokse og gro side om side. Vil du give barnet ekstra fornøjelse ved dit eget træ, så vælg en type der bærer frugt – og som hurtigt vil komme til det. For eksempel et fint æbletræ.

Du kan finde træer til en anderledes dåbsgave her.

Designer børnemøbler som unik dåbsgave

Leder du efter anderledes dåbsgaver til et barn, hvis forældre går op i flot, godt og tidløst design? Så kan du vælge at give barnet en designerstol eller et andet designermøbel i barnedåbsgave.

Stolen, reolen eller skrivebordet kan nemlig ikke blot udgøre en funktion på barnets værelse og i hjemmet generelt i barndommen, men også følge den lille i voksenlivet. Designermøbler af den klassiske slags er samtidig en god investering, da de sjældent taber deres værdi.

Kast for eksempel et blik på de klassiske Børge Mogensen børnemøbler med både børnestolen P9, børnebordet P10 og børnebænken P11 som du finder i forskellige farver lige her.

Andre anderledes dåbsgaver

Vil du gerne finde en endnu mere speciel dåbsgave, kan du også gå i en helt anden retning, når du vælger gave. Du kan for eksempel overveje en af følgende anderledes barnedåbsgaver:

  • Unikke malerier eller tegninger. Måske er du selv god til at male eller tegne og kan lave en unik dåbsgave på denne måde. Du kan også give barnet en anderledes dåbsgave i form af en nummereret tegning af for eksempel Ib Spang Olsen eller Valhalla-tegneren Peter Madsen.
  • Særudgaver af bøger. Barnet er noget særligt og derfor må barnedåbsgaven også gerne være det. En god anderledes dåbsgave finder du også i bøgernes verden, hvor du kan vælge mellem særtryk, jubilæumstryk eller specialudgaver af både eventyr, fabler og børnesange. For eksempel dette smukke sæt med H.C. Andersens eventyr.
  • Aktier eller obligationer. Har du en investor gemt i maven og vil du gerne dele ud af din viden til barnet? Så kan du investere i aktier eller obligationer og forære disse til barnet som et alternativ til den traditionelle børneopsparing. Eventuelt sammen med en bog om emnet, som du i fællesskab med barnet kan bruge som udgangspunkt for en snak om investeringer, når det bliver gammelt nok.

Find flere gode dåbsgaver her.