De bedste tips til den personlige dåbsgave

Et barnedåb er én af de fineste fejringer, der findes. Det er en festlig fejring af et helt nyt liv, der begynder netop den dag. Det er den dag, barnet navngives officielt og bliver vist frem, for både familie, venner og bekendte fra nær og fjern.

Af den grund ønsker de fleste gæster sandsynligvis også, at give barnet en mindeværdig og personlig gave, som han eller hun kan gemme og bruge resten af livet. Vi har derfor samlet et par gode tips til, hvordan du finder frem til den bedste og mest personlige dåbsgave.

Den klassiske

Der findes mange forskellige personlige dåbsgaver, men den ultimative klassiker er den type bog, der kaldes Barnets Bog. Barnets Bog er en lille bog, der kan samle både store og små milepæle i barnets liv, betydningsfulde og mindre vigtige situationer samt alle de minder, der nu må vente i fremtiden for barnet.

Her sætter barnets forældre billeder ind løbende og nedskriver gyldne stunder og minder fra barnets første par år. På den måde bliver alle minderne foreviget, så både forældre og barnet senere kan genopleve dem. Barnets Bog findes i et utal af eksemplarer, så du vælger blot den model, du synes passer bedst i farve, motiv og størrelse.

 

Den moderne

En dåbsgave, der er blevet særligt populær i løbet af de sidste par år, er Georg Jensens sparegris. Sparegrisen fås nemlig med en personlig indgravering, hvor barnets navn, fødsel eller dåbsdato kan indgraveres. Du vælger selv, hvad du mener skal indgraveres.

Populariteten af Georg Jensens sparegris, er især også kommet på grund af den enkle, fine og stilrene figur, sparegrisen er udformet som. Den ligner en lille elefant, men den bærer ikke præg af at være lavet til børn og kan derfor stå i vindueskarmen, reolen eller på skrivebordet, også når barnet engang bliver voksen.

Den hjemmelavede

Hvis du virkelig ønsker at give en personlig dåbsgave, findes der ikke noget mere personligt end en hjemmelavet gave. Hvis du er kreativ og god med hænderne, kan du eksempelvis strikke et par sokker, en hue eller et par vanter. Det kan godt være, at barnet vil vokse ud af de hjemmestrikkede ting på et tidspunkt, men så kan de gå i arv til næste generation.

Det kan også være, at du er en dygtig tegner, eller kan finde ud af at svinge en pensel. Her ville det være relevant at lave et personligt maleri til barnet, hvori du inkorporerer barnets forældre, søskende eller andre familiemedlemmer. Sådan et maleri kan barnet have med videre for altid, uanset om det får en prominent plads på væggen eller blot står diskret på hylden. Det vigtige er, at maleriets betydning altid vil være med barnet.

Samver du flere gaveideer, så find yderligere inspiration i gaveudvalget her.