3 ting du kan give i dåbsgave til både drenge og piger

Skal du til en barnedåb i den nærmeste fremtid? Så læs med her. Kutymen er nemlig, at man helst har en lille gave med. Ikke til forældrene, men til det netop døbte barn selvfølgelig.

Men hvad stille man lige op med sådan en gavemodtager, der hverken kan gå eller tale? Det kan være meget svært gennemskue, hvad de lige ligger ønsker sig. I virkeligheden ønsker de sig nok allermest en lur.

Men nu er det jo hele denne dåbsceremoni trodsalt til ære for barnet. Så noget skal man jo give ham eller hende, men hvad består en god dåbsgave af? Læs med herunder og bliv inspireret af tre gode forslag til dåbsgave – både til drenge og piger.

1. Den kulturelle – H.C. Andersens Samlede Eventyr

Det kan måske virke lidt flabet at give en bog til en, der ikke kan læse. Men det er jo heller ikke rigtigt meningen, at den skal læses – i hvert fald ikke endnu.

Hvis du gerne vil give noget, der kan være med til at hjælpe til barnets kulturelle dannelse i fremtiden, er flotte udgave af H.C. Andersens samlede værker et rigtig godt bud.

Når barnet bliver lidt ældre, kan det jo være, at han eller hun trækker bogen ned fra reolen og læser den. Indtil da pynter den rigtig flot. Dette spilder sikkert også en rolle i forhold til bogens kæmpemæssige popularitet blandt danskerne.

2. Den flotte – Forkromet flagstang

Den næste type gaveforslag vil man typisk putte i se ikke røre-kategorien. Der tales nemlig om de flotte og sommetider dyre designergaver.

Ofte er det noget i sølv eller noget, der er tegnet af en kendt dansk designer. Kay Boyesen-aben er for eksempel populær til dette formål.

Problemet med disse designerobjekter er bare, at barnet sjældent begriber tingens værdi eller formål, og så er det også en skam, hvis der er tale om noget, der let kan gå i stykker.

Hvis du dog stadig gerne vil købe noget flot og skinnende, så køb en forkromet bordflagstang i sølv. Så kan forældrene tage den frem, hver gang barnet har fødselsdag, og barnet forstår dens formål.

3. Den sjove – Uroen

Hvis du virkelig vil vinde barnets kærlighed fra starten, så forær barnet noget, som han eller hun rent faktisk kan bruge. Det kunne for eksempel være noget legetøj a la en bamse, sutteklud eller lignende.

Hvis det alligevel skal være lidt festligt er en uro ideel. Vil du læse mere om uroer og blive inspireret, så klik her. Den pynter flot i børneværelset, og barnet kommer til at elske den, når han eller hun ligger i seng og kigger op.