Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

3 gaver fra Georg Jensen der er den perfekte dåbsgave

Står du og skal til barnedåb, men er i tvivl om, hvad du skal give i gave? Der findes så mange bud på idéer til dåbsgaver, og det kan være fuldstændig uoverskueligt at vælge den rigtige. Den gave, som både barnet og forældrene vil blive glade for - både nu og i fremtiden.

Skal det være noget funktionelt og brugbart, en pyntegenstand eller noget andet, der altid kan minde om en dejlig dag, hvor alle var mødt op for at byde velkommen til barnet, fejre familien, vise deres kærlighed til den lille ny og understrege, at de vil være der og følge barnet gennem opvæksten.

Men hvordan i alverden vælger man en gave, der illustrerer alt det? Det er heller ikke den nemmeste opgave i hele verden, og i mange familier findes der traditioner for, hvad man plejer at give i gave til en barnedåb. Vil du give en gave, som kan følge barnet gennem livet, er det oplagt at kigge i Georg Jensens udvalg.

Dåbsflaget som kommer frem til alle fødselsdage

Vil du give en gave, der med sikkerhed vil blive fundet frem mindst én gang om året, kan du overveje et bordflag som gave. Børnefødselsdage er lig med flag på bordet, og der findes et hav af forskellige bordflag i blandt andet træ og metal.

Det er ovenikøbet muligt at gøre dåbsflaget endnu mere personligt og unikt med en indgravering, hvor du kan vælge at få skrevet barnets navn, dåbsdag, fødselsdag eller måske en kærlig hilsen. Hvis du giver et Georg Jensen flag med gravering, er du sikker på altid at være med til barnets fødselsdag - også hvis du ikke har mulighed for at være til stede.

Sparegrisen er den klassiske dåbsgave

Går du efter en mere traditionel dåbsgave, kan du vælge at give dåbsbarnet en sparegris. Det er et klassisk (og sikkert) valg. Oprindeligt var en sparebøsse eller bankbog gaven til drengene, mens pigerne fik smykker, men i dag er der mere eller mindre frit valg på alle gavehylderne.

Vil du give en sparegris, der er både sød og sjov, og som kan følge barnet hele livet igennem, bør du overveje den moderne klassiker Elephant. Sparebøssen - som officielt hedder Moneyphant - kommer i flere forskellige størrelser og findes også med baby-phanter i træ. Med en personlig indgravering, kan du være helt sikker på, at det bliver en fuldstændig uforglemmelig gave.

Georg Jensen børneservice - dåbsgaven der vil blive brugt

I den mere praktiske ende af gave-skalaen finder du børneservice; tallerkener, kopper og bestik. Her er både solidt service i stål eller sølv, som ikke kommer til skade, hvis (når) barnet smider det på gulvet, og børneservice i melamin eller porcelæn med farvestrålende motiver. Det kan komme på bordet hver dag til måltiderne i de første år af barnets liv - og måske endda blive givet videre til egne børn i fremtiden.

Børneservice findes i mange afskygninger, og især børneservice i sølv er en klassisk dåbsgave fra bedsteforældrene. En sølvske eller -gaffel med indgravering har været en traditionel gave til barnedåben i mange, mange år, og det går nok aldrig af mode. En ekstra bonus er, at barnet sandsynligvis får brug for mere en ét sæt bestik, så du behøver ikke være så nervøs for, om andre har fået samme idé. Du kan se flere personlige dåbsgaver med gravering hos Dahlsgravering.dk.